Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ВО «Свобода» розпочала акцію «Геть Табачника!»

ВО «Свобода» розпочала всеукраїнську молодіжну кампанію «Геть Табачника! Зупинимо антиукраїнський наступ на освіту і науку». Про це повідомив член Політради ВО «Свободи» Богдан Галайко.

 

У рамках цієї акції Тернопільська та Львівська обласні ради планують прийняти звернення до Президента України із проханням зняти Дмитра Табачника із посади міністра освіти і науки. Івано-Франківська обласна рада вже прийняла таке звернення.

 

Також планується провести масштабну акцію протесту в Києві. «Будь-які акції у Києві будуть вагомішими, якщо матимемо звернення обласних рад», розповів заступник голови Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

 

Як заявили організатори, якщо ці заходи не допоможуть, то вдадуться до інших методів впливу – пікетів, студентських страйків, блокування урядових будівель.

 

«Окрім акцій протесту ми підготували листівки із цитатами Дмитра Табачника, – розповів Богдан Галайко. – Наприклад, він вважає, що «галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України». Це ображає не лише галичан, але й мешканців центральних та східних областей. Такі вислови підпадають під 161 статтю Кримінального кодексу України».

 

Нагадаємо, що сьогодні, 17 березня, о 10.00 студентські та інші громадські організації  проведуть акцію біля приміщення Львівської обласної ради. Воднораз саме сьогодні, о 10.00 розпочнеться позачергова сесія обласної ради, яка мала б прийняти звернення до центральної влади з вимогою звільнити міністра освіти Д.Табачника. Аналогічні звернення 15 березня ухвали обласні ради Тернополя та Івано-Франківська.   

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ