Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВО «Свобода» закликала правоохоронців вберегти святкові заходи з нагоди свята Покрови у столиці від провокацій

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» стурбоване провокаціями, які можливі під час відзначення 14 жовтня 2006 року Свята Української Зброї у Києві на Майдані Незалежності. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповіла голова Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірина Сех.
З приводу таких пересторог «Свобода» направила звернення міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку та голові Служби безпеки України Ігорю Дріжчаному лист-звернення.
„14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці українці традиційно святкують День Українського Війська, в тому числі і річницю створення Української Повстанської Армії. З моменту відновлення Української Незалежності в 1991 році українська патріотична громадськість щороку в Києві урочисто відзначала цю дату. Навіть Леонід Кучма не смів заборонити українцям вшановувати своїх Героїв. Однак минулого року святкування 63-ї річниці створення Української Повстанської Армії було зірвано. Іноземні спецслужби, залучивши фінансовані ними незаконні воєнізовані формування, влаштували масштабну провокацію, що мала на меті дестабілізувати ситуацію в країні та могла призвести до кровопролиття. Сподіваємось, що МВС та СБУ унеможливлять провокації, а організатори незаконних дій отримають належне покарання згідно з чинним законодавством”, — йдеться у зверненні.
13 вересня 2006 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» в порядку, визначеному законом, подала до Київської міської державної адміністрації заявку (реєстр. №31401) про проведення 14 жовтня 2006 року Свята Української Зброї у Києві на Майдані Незалежності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ