Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВО „Свобода” збирається захистити Львів від символів комунізму та від засилля іноземної друкованої, кіно-, відео- та музичної продукції

ВО „Свобода” виступає за повну ліквідацію у Львові комуністичної символіки та запровадження у Львові податку на продаж іноземномовних книг, іноземних кіно- та відеопродукції та іноземну музику у громадських закладах — повідомив 16 лютого під час прес-конференції  голова ЛМО партії Василь Павлюк.
„Незважаючи на те, що в нашому місті, в порівнянні з іншими містами України, комуністичної символіки залишилося не так вже й багато, все таки вона ще є і, на наш погляд, її треба ліквідовувати”, — зазначив Василь Павлюк.
Символами комунізму члени „Свободи” вважають Монумент Слави, що на вул. Стрийській, та Пагорб Слави на вул. Пасічній. Як зазначив Василь Павлюк, на цих місцях мають бути споруджені нові монументи всім загиблим за визволення України, а не лише воякам Червоної Армії та НКВС, як це, на думку „Свободи”, є зараз. Проекти ж нових пам’ятників, які мали б постати на місці знесених комуністичних символів, влада міста мала б винести на обговорення львівської громадськості і саме громада спільно з владою мала б вирішити це питання.
Оберігаючи Львів від спогадів про комунізм, члени ВО „Свобода”, якщо пройдуть до Львівської міської ради, також збираються створити умови для захисту української мови від іноземного засилля. Зокрема, за словами голови міської організації партії, треба запровадити спеціальний податок для тих громадських закладів, де крутять іноземну музику, для кінотеатрів, у яких йдуть іноземномовні фільми, а також для книгарень, в яких продають іноземні книги. Як зазначив Василь Павлюк, розмір цього податку мали б визначити депутати міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ