Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водії міжобласних маршруток масово звільняються із роботи - "Львівська Хвиля"

У зв'язку з протиепідемічними обмеженнями та, відповідно, зменшенням прибутків, водії маршруток на Львівщині масово звільняються із роботи. Невакциновані кермувальники наймають буси і стають нелегальними перевізниками.

Про це інформує радіо "Львівська Хвиля".

У підприємствах нарікають, що заробіток знову буде мінімальний. Зокрема, керівник обласної асоціації перевізників Іван Велійка зазначає:

"Сьогодні у транспортній галузі, а особливо це помітно в перевезенні пасажирів, – дефіцит водіїв. Тобто, їх не вистачає. Керівники повинні зрозуміти, якщо буде жорсткий підхід до контролю стосовно водія і водії не будуть вакциновані, то в деяких випадках можна зупиняти і цілі підприємства. Маршрути можуть залишитись без обслуговування".

На Львівщині 45% водіїв – вакциновані. Обов’язкових щеплень для них немає, але до роботи здебільшого допускають лише захищених.

Нагадаємо, що пасажирам обласних маршруток, які не матимуть при собі ковідних документів, загрожує штраф розміром 17 тисяч гривень. Вимога запрацює вже із понеділка. Для проїзду можна використовувати як сертифікат, що засвідчує отримання двох доз вакцини, так і однієї. Також підійдуть довідка про те, що людина перехворіла, або негативний тест - це може бути ПЛР-тест чи тест на антиген. Якщо людина буде їхати без документа, то, окрім штрафу, її ще висадять на найближчій зупинці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ