Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Воду "вирубаним" районам Львова подадуть за кілька годин

Воду в відключені райони Львова подадуть за кілька годин, адже «Льваівводоканал» розрахувався до 25 березня за угодою, яка передбачала сплату «Львівобленерго» 2 млн 250 тис. гривень. Про це повідомив сьогодні, 25 березня, під час брифінгу директор ЛМКП "Львівводоканал" Мирослав Заплатинський.

 

За його словами, це надзвичайна подія у місті, але вона не така вже не очікувана, адже про можливість відключення водопостачання цілих районів говорили уже кілька тижнів. «Минулого місяця ми мали таку ж ситуацію з можливістю відключення, але завдяки нашій гарантії та гарантії міста «Львівобленерго» не відімкнув насосні станції. Та цього місяця ми не змогли вчасно провести розрахунок, адже остаточно оплатили обумовлену суму до 15 години,  а насосні станції відімкнули ще вранці», - зазначив Мирослав Заплатинський.

 

Також він наголосив, що головною проблемою є те, що структура поступлення плати за водопостачання не в’яжеться з умовами «Львівобленерго», адже основна сума надходжень від сплати мешканцями надходить 15 числа кожного місяця.

 

«Ситуація з відключенням може повторитись, адже нам ще потрібно заплатити до 31 березня 3 млн 600 тис. гривень, Тому нам потрібно, щоб від мешканців поступили кошти не лише за сплату послуг за місяць, а й щоб вони почали повертати борги. Ще однією проблемою є те, що 1 мільйон з цих коштів має надійти від держави як покриття субсидій та пільг, але не відомо, чи ми отримаємо ці кошти вчасно. Місто не може взяти на себе такі затрати, тому це певним чином  замкнуте коло, і сьогоднішня ситуація може повторитися», - сказав Заплатинський.

 

Якщо так і надалі продовжуватиметься, тобто від мешканців не надходитиме 100% оплати, то єдиним виходом, на думку Мирослава Заплатинського, є повернення до старого графіку водопостачання.

 

Зазначимо, що наразі у Львові від електропостачання відімкнені насосні станції «Сихів», «Довга» і «Кривчиці».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ