Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Воєнний стан, Голодомор в Україні та Іван Франко – найпопулярніші запити у Wikipedia

Ми продовжуємо аналіз трендів в українському сегменті онлайн-енциклопедії Wikipedia. Сьогодні ми розкажемо, про що в Україні читали найбільше минулого, 47 тижня.

На перше місце вийшла стаття «Воєнний стан». У зв’язку з нападом в Азовському морі на українські катери з боку Росії, влада планує запровадити воєнний стан. Вчора, 25 листопада, лише за кілька годин сторінку про воєнний стан відвідали майже 50 тис. разів. До слова, впродовж тижня, статтю переглядали не більше 50 разів на добу.

Другою йде сторінка «Голодомор в Україні», яку в середньому відкривали понад 3,5 тис. разів на добу. На суботу, 24 листопада, припав щорічний національний пам’ятний день в Україні. Традиційно в цей день українці вшановують пам’ять жертв голодоморів в Україні.

На третьому та четвертому місцях вже традиційно генії українського слова Іван Франко та Тарас Шевченко. Їхні сторінки впродовж минулого тижня переглядали в середньому по 2,9 тис. та 2,8 тис. разів на добу відповідно.

Замикає рейтинг солістка гурту KAZKA Олександра Заріцька. Її сторінку відвідували близько 2,7 тис. разів на добу. Група KAZKA зараз перебуває на піку своєї популярність. На початку листопада з’явилися новини про те, що їх хіт «Плакала» посів перше місце у чарті російського телеканалу «Муз-ТВ».

Окрім вищезгаданих сторінок, популярними також були запити про День пам’яті жертв голодоморів в Україні, День матері, шоу «Танці з зірками» та буксир Яни Капу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ