Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Воєнний стан не погіршить контакти між НАТО і Україною у сфері безпеки, - Пристайко

Союзники по НАТО зацікавлені у тому, щоб Україна продовжувала рухатися шляхом реформ та демократичного розвитку, тому позитивно оцінили пропозицію Президента України скоротити термін дії воєнного стану до 30 днів.

Про це у понеділок 26 листопада під час зустрічі з журналістами заявив глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко за підсумками надзвичайного засідання Комісії НАТО-Україна, передає Укрінформ.

«Їх цікавило, що це (воєнний стан) дасть Україні, чи планує Україна вирішувати ці питання політичним і дипломатичним шляхом. Друге питання – яким чином це вплине на ситуацію з реформами в Україні і з демократичним процесом взагалі. Інформація про те, що Президент України запропонував 30 днів замість 60 днів (воєнного стану) була сприйнята позитивно", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, Вадим Пристайко наголосив, що ймовірне введення воєнного стану не погіршить контакти між НАТО і Україною в сфері безпеки і оборони, а навпаки, активізує їх.

«Це лише активізує наші відносини. Я не передбачаю жодних негативних змін. Більше того, ми сьогодні обговорювали, яким чином і яким шляхом покращити практичну взаємодію між Україною і НАТО», - додав український дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ