Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Волкер поговорить з Сурковим про відведення сил та звільнення заручників на Донбасі

Спецпредставник з питань України Курт Волкер планує обговорити на зустрічі з помічником Путіна Владиславом Сурковим питання відведення сил на Донбасі та звільнення заручників, - Громадське.

«Перш за все, щодо зустрічі з паном Сурковим, я сподіваюся викласти бачення США щодо того, що ми можемо зробити, щоб пришвидшити завершення конфлікту. Це вимагатиме від Росії рішення про відведення своїх сил. А підконтрольні сили, які там є, зрештою мають бути розформовані», — сказав Волкер.

Крім того він висловив сподівання, що Сурков передасть уповноваженим особам сутність розмови про звільнення заручників на Донбасі.

«Багато людей досі утримуються на окупованих територіях, і, як ви вже сказали, прямо в Росії. Звичайно, я планую порушити це питання. Не думаю, що це те, чим пан Сурков займався особисто, але сподіваюся, що вони передадуть повідомлення, що важливо продовжувати звільнення утримуваних осіб з обох боків як крок для зміцнення довіри і підґрунтя для досягнення порозуміння», – зазначив Волкер.

Курт Волкер 23 січня прибув до Києва для переговорів з українською владою, а 26 числа він зустрінеться із Владиславом Сурковим в Дубаї.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ