Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Володарем «Золотого м’яча» вдруге став Мессі

10 січня у швейцарському Цюріху відбулася церемонія вручення "Золотого м'яча", володар якого визнається найкращим гравцем планети. Вдруге поспіль найкращим гравцем світу визнаний Ліонель Мессі.

Нагадаємо, що найпрестижнішу нагороду у світовому футболі, починаючи з цього року, спільно вручають Міжнародна федерація футболу (FIFA) і французьке видання France Football.

У нинішньому році на "Золотий м'яч" претендували три футболісти, які представляють каталонську «Барселону» - Андрес Іньєста, Хаві і Ліонель Мессі, який є чинним володарем нагороди.

Золотий м'яч тріумфатору вручили президент FIFA Йозеф Блаттер, головний редактор France Football Франсуа Морін і наставник претендентів на трофей Хосеп Гвардіола.

Відзначимо, що володар нагороди визначався голосуванням капітанів і головних тренерів національних збірних, а також представників футбольних ЗМІ з різних країн світу.

Крім того, під час церемонії також було названо символічну збірну року.

Воротар: Ікер Касільяс ("Реал", Іспанія)

Захисники: Карлес Пуйоль, Херард Піке (обидва - "Барселона", Іспанія), Майкон, Лусіо (обидва - "Інтер", Бразилія)

Півзахисники: Андрес Іньєста, Хаві (обидва - "Барселона", Іспанія), Уеслі Снейдер ("Інтер", Нідерланди), Кріштіану Роналду ("Реал", Португалія)

Нападники: Ліонель Мессі ("Барселона", Аргентина), Давід Вілья ("Валенсія" / "Барселона", Іспанія), повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ