Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Гірняк шокований тим, що Михайло Сендак був посередником під час отримання хабара

Як зазначив Володимир Гірняк, перший заступник голови Львівської обласної ради та член партії «Громадянська позиція», партія не вчинятиме жодних заходів з відбілювання репутації депутатів спійманих на хабарі в Винниках. Про це він розповів в коментарі журналісту Гал-інфо.

«Насамперед у цій ситуації повинні розібратись слідство і суд. Якщо наші однопартійці (Всеволод Хома та Богдан Явний депутати Винниківської міської ради, - ред.) винні – тоді вони повинні понести покарання. Ми не будемо намагатись відбілювати їх репутацію», - зазначив Володимир Гірняк.

Він також додав, що був шокований, дізнавшись про те, що колишній очільник Львівської обласної ради Михайло Сендак був посередником під час отримання хабара. «Я не можу говорити про інших, втім, я був шокований, коли почув про ці факти», - розповів Володимир Гірняк.

Нагадаємо, троє депутатів Винниківської міської ради вимагали 10 тисяч доларів за продовження оренди землі від підприємця Павла Фіщука, що займається будівництвом житлових будинків в Винниках. Коли підприємець зрозумів, що хабар доведеться заплатити, він звернувся до військової прокуратури. Про це сам Фіщук розповів журналістам під час прес-конференції.

«Їх угрупування у Винниках називають «ніф-ніф і наф-наф». Головна особа тут – колишній мер Винників Сергій Уваров. Співголова – Андрій Чорний, котрого і затримали разом з двома іншими депутатами під час отримання хабара», - каже він.

Всеволод Хома та Богдан Явний, за словами підприємця, це виконавці. Перший під час каденції Уварова з голосу вносив усі корупційні питання на сесії міськради.

До Павла Фіщука так званні посередники звернулись в квітні цього року. В липні мав закінчитись договір оренди на земельну ділянку під будівництво, який слід було продовжити на п’ять років. «На цій ділянці вже збудований один будинок і проведені комунікації. Я сказав, що хабарів давати не буду, а той, хто буде вимагати, сяде у в’язницю», - зазначає підприємець.

Іще одним посередником в дачі хабара був колишній голова обласної ради Михайло Сендак. «Саме він озвучив мені цифру – 10 тисяч доларів. Він сказав, що забезпечить мені безпеку процесу. Мовляв, оскільки в нього зв’язки в прокуратурі і СБУ, то до нього підійшли з проханням стати гарантом в цій справі», - розповідає Павло Фіщук.

Стаття, за якою затримали депутатів, передбачає конфіскацію майна. Наразі вони перебувають у СІЗО. Суд призначив кожному депутату окрему суму застави: Андрію Чорному – 4 130 000 грн, Богдану Явному – 2 750 000 грн, Всеволоду Хомі – 1 378 000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ