Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Володимир Гройсман: Афганці завжди були на передовій всіх історичних для України подій

Як повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, українські воїни, які свого часу служили у лавах Радянської армії і брали участь у бойових діях в Афганістані, сьогодні є на передовій всіх історично важливих для нашої країни подій.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час церемонії вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення Радянських військ з Афганістану. За офіційною статистикою, понад 160 тис. українців – військових Радянської армії – пройшли горнило афганської війни 1979-1989 років.

Глава Уряду пригадав, що у ті роки його батьки допомагали радянським воїнам, які поверталися з Афганістану, знайти роботу, знайти ʺсебе у життіʺ. ʺЯ був хлопцем, а до нас додому приходили молоді на той момент люди і розповідали про важкі і страшні часи (тієї війни). Вже тоді у мене була щира і велика повага до них, – сказав Володимир Гройсман. – Волею долі потім я багато співпрацював з організаціями афганців, і ваша єдність, ваш героїзм і готовність допомогти так само викликали велику повагуʺ.

Зараз, наголосив Володимир Гройсман, перед Україною стоять великі виклики – збереження державності і видворення ворога з нашої території. ʺІ в цих історично важливих подіях афганці завжди на передовій, – сказав Володимир Гройсман. – Один з іноземних журналістів запитав мене нещодавно: а якщо росіяни підуть далі, що буде? Я відповів: якщо підуть, українські воїни їх закопають. Я впевнений у цьому. І я вірю в те, що над нашою землею буде мир. А ваші кращі якості дадуть нам можливість отримати велику перемогуʺ.

Довідково

За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки взяли участь більше 44 000 українських військовослужбовців, з яких 54 загинули. Наразі ЗС України беруть участь у 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у 6 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ