Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Гройсман: Ми не маємо права забути або не помічати уроків історії

Українці не мають права забути або не помічати уроків історії – як давньої, так і історії останніх років. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду, - інформують у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Однією з тем засідання стала презентація збудованих пам’ятників історії України та проектів нових меморіалів, в тому числі меморіалу Героям Небесної Сотні. Як зазначив Міністр культури України Євген Ніщук, такі меморіали несуть усвідомлення уроків історії, а без знання минулого немає майбутнього.

У свою чергу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що, як правило, всі міжнародні візити передбачають відвідання історичних місць. «Це повага та шана до українців та нашої історії, - сказав Володимир Гройсман. - Найбільша наша втрата – це втрата людей, які віддали життя за незалежність і ідею. І це покладає на живих величезний обов’язок. І це не високі слова, це трагічні віхі нашої історії».

Голодомор, Голокост – це події, які мали місце на території нашої країни і про які неможна забувати, наголосив Володимир Гройсман.

"Знання і усвідомлення історії, трагедій, підключає інший образ мислення і осмислення того, що відбулося. Важливо пам’ятати. Кожен має бути увіковічений, - сказав Володимир Гройсман. – Хотів би, аби всі сприймали це як справу особисту і загальнонаціональну".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ