Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Колошко допоможе службі у справах неповнолітніх Львівської ОДА вирішити проблемні питання

Сьогодні, 16 жовтня 2006 року, відбулося засідання комісії у справах молоді та спорту Львівської обласної ради за участю голови комісії Володимира Колошка та начальника служби у справах неповнолітніх Львівської ОДА Володимира Лиса, під час якого обговорювалися проблемні питання щодо опіки над дітьми, позбавленими батьківського виховання, а також над дітьми-сиротами та напівсиротами.

«Цього року з обласного бюджету нам виділили 100 тисяч гривень, з яких вже освоєно близько 65 тис. З Державного бюджету цього року ми не мали надходжень, — розповів Володимир Лис. — Ці кошти йдуть на фінансування різних спільних акцій, які ми дуже часто проводимо спільно з церквою, зокрема, УГКЦ, також на соціальну рекламу; йдуть також кошти на заходи профілактичного характеру. Окрім того, ми проводимо двічі на рік науково-практичні конференції, семінари-навчання для наших працівників. Ми також проводимо різні заходи на державному рівні, присвячені Дню захисту прав дитини. Утримання сиротинців, інтернатів проводиться за кошти місцевих бюджетів. Єдина Червоноградська школа-інтернат фінансується з обласного бюджету. Загалом по області є 10 сиротинців. Слід сказати, що місцеві бюджети не в змозі у повному обсязі профінансувати утримання таких закладів, оскільки утримання одного такого закладу становить 500-700 тисяч грн. Я вважаю, що потрібно допомогти районам створити сиротинці у тій місцевості, де вони вкрай необхідні. Тобто промоніторити ситуацію в тих районах, де немає таких закладів, закласти в проекті бюджету кошти на їх функціонування».
Серед основних проблем, які обговорювалися під час засідання комісії, була проблема формування інформаційної бази, з якої можна було б дізнатися, які заклади такого типу фенкціонують на території області. Ця проблема постала через те, що багато районів не мають доступу до мережі Інтернет. Окрім того, обговорювалися проблеми, пов’язані приміщеннями для інтернатів та сиротинців, із забезпеченням ком’ютерами цих закладів.
Начальник служби у справах неповнолітніх Львівської ОДА Володимир Лис розповів, що служба у справах неповнолітніх Львівської ОДА тісно співпрацює з релігійними організаціями.
«Церква нам більше допомагає, ніж держава», — додав він.
Голова комісії у справах молоді та спорту Львівської обласної ради Володимир Колошко пообіцяв допомогти службі у справах неповнолітніх Львівської ОДА вирішити проблемні питання, зокрема, винести їх на розгляд сесії ЛОР. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ