Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Володимир Кожан допоміг юним радехівчанам долучитися до мистецтва

Вчора, 7 березня, у Народному Домі Радехова був повний аншлаг. Мешканці міста вітали заслуженого артиста України Олега Кульчицького. Саме гурт Олега Кульчицького поставив собі за мету сповістити радехівчан про остаточну перемогу весни та створити для них сповнену доброти і любові весняну атмосферу.

Підкорювати спраглі музики серця жителів міста колектив вирішив 7 березня. Характерна риса гурту Олега Кульчицького – поєднання скрипкової віртуозності, вокальних і музичних па. Скрипкову і композиторську складову бере на себе засновник гурту, заслужений артист України Олег Кульчицький, класичний вокал – заслужений артист України, тенор Олег Лихач, також гурт не оминув важливих дат, які припали на весняний період. Розпочали свій виступ музиканти із пісні, присвяченої Дню народження Тараса Шевченка “По діброві вітер виє…”. Привітали усіх із наближенням Свята весни та миру.. Звучали відомі шлягери гурту – “Мандрівний музика”, “Камінний Жорж”.

Долучитися до високого мистецтва, послухати вишукану музику допоміг сотні радехівських школярів почесний громадянин міста, голова Західноукраїнської спілки промисловців і підприємців Володимир Кожан, який щедрою рукою заофірував квитки для дітей з малозабезпечених сімей. Подяку меценату виголосила міський голова Ніна Загиней на концерті музикантів.

- Жодне свято у Радехові не обходиться без підтримки Володимира Дмитровича. Жодне наше звертання до нього не залишилося поза увагою. Радехівчанам Володимир Кожан допомагає у різний спосіб: грошима, подарунками, теплотою своєї уваги. Нещодавно він був одним із основних спонсорів свята Маланки, перед тим, щедро профінансував святкування дня міста, відновлення символу Радехова – древньої криниці, - каже Ніна Загиней. – Я вже не кажу про речі, які очевидні та потрібні радехівчанам повсякденно. Саме за фінансового сприяння пана Кожана на центральну площу міста, із занедбаного скверу, перенесено та капітально відреставровано пам’ятник Тарасові Шевченку, закуплено апаратуру ультразвукової діагностики для центральної районної лікарні, матеріально підтримано духовні та культурні заклади району. Це людина великої душі, - наголосила міський голова Радехова.

Ніна Загиней у коментарі водночас зазначила, що радехівчани раді б бачити Володимира Кожана народним обранцем та готові його підтримувати. – Чесно кажучи, ми б хотіли щоб Володимир Дмитрович дав згоду балотуватися на наступних парламентських виборах. Вірю, що, як депутат, він зробив би для нас набагато більше. Протее його намірів я не знаю. Мені відомо лише одне: є вибори чи нема, а Володимир Кожан завжди з радехівчанами, на відміну від тих, хто хоче сподобатися лише у виборчий період та гарно стелить словами, - підкреслила керманич міста Радехів.

На запитання чи збирається Володимир Кожан у депутати і чи, бува, не означає його спонсорська допомога плату за майбутню підтримку, меценат відповів дещо нервово: «До чого тут вибори? Люди звертаються, я й допомагаю.До виборів ще дожити треба. Моя нинішня допомога дітям – це бажання допомогти молодим людям торкнутися високого мистецтва. Тим паче, якщо вив же торкнулися виборчої тематики, то прекрасно знаєте: діти не голосують, - відповів Володимир Кожан.

Квіти та гарний настрій – такий підсумок зустрічі радехівчан з артистами. А ще – обіцянки, що такі концерти стануть традиційними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ