Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Квурт: Пікети на українсько-польському кордоні не поглиблять кризу, а привернуть увагу спільноти

Основним завданням пікетів на українсько-польських перетинах кордону є привернути увагу широкого суспільства на зневажливе ставлення країн Євросоюзу до українців. Так вважає голова Політради Львівської обласної організації ГП «Пора», секретар Львівської міської ради Володимир Квурт, повідомив він у коментарі «Гал-info».
«Станом на сьогодні мені невідомо про проведення завтрашньої наради у Львівській обласній державній адміністрації. На жаль, обласна влада не конкретизує час та дату її проведення, мені офіційно про це не відомо. Це по-перше, а по-друге, подібні акції протесту потрібні для того, щоб привернути увагу до ставлення до України і українців членами Європейського Союзу, куди ми так прагнемо, адже часто по реакції після звернення у різні консульства відчуваєш себе європейцем другого сорту. Тому наша політична сила хоче звернути увагу на те, що і Євросоюз, і Україна йдуть не тим шляхом співпраці, яка повинна будуватися на рівноправних дипломатичних стосунках», — зазначив Квурт.
Він також заперечив, що подібні акції протесту на кордонах можуть поглиблювати кризу: «Давайте говорити європейськими термінами. Україна може стати притулком для мігрантів із країн Сходу. Адже кордони для них із Сходу фактично відкриті, а на Заході в України «ворота закриті» і далі у Європу вони не підуть. Фактично Україна стане резервом для мігрантів із Сходу. Акції протесту не можуть «провокувати» чи поглиблювати кризу, я це абсолютно відкидаю, адже є проблема, до якої потрібно привертати увагу. Якщо ми привернемо увагу, то даною проблемою почнуть займатися і напрацьовувати якесь рішення, якщо мовчати – то ситуація не вирішиться. Наша позиція полягає у наступному: громадянам країн Євросоюзу по відношенню до українців вживаються небажані міри безпеки, натомість вони мають право вільно пересуватися в Україну. Повинна бути адекватна реакція із боку України, саме тоді ми можемо говорити про партнерські стосунки між державами. До українців зневажливо ставляться у багатьох консульствах, прикладів таких більш, аніж достатньо. Навіть якщо наші громадяни хочуть поїхати у країну ЄС із обміном досвіду роботи, як туристи, чи для культурного відпочинку, вони отримують відмову. Наша держава повинна адекватно реагувати», — зазначив Квурт.
   Нагадаємо, завтра пористи планують продовжити пікет на перетинах українсько-польського кордону. Також планують пікетувати і Генеральне консульство Польщі у Львові.          11-12 січня мешканці населених пунктів українсько-польського прикордоння пікетували перед переходом у Краківці та Раві-Руській, вимагаючи спростити умови перетину українсько-польського кордону, які значно ускладнилися після вступу Польщі у Шенгенську зону. Пікетувальники на кілька годин перекрили дороги міжнародного значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ