Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Володимир В’ятрович буде співдоповідачем перших громадських історичних слухань в СБУ

З метою всебічного та об’єктивного висвітлення українського визвольного руху та сприяння процесу національного примирення, проголошеного Президентом України В.Ющенком, Служба безпеки України розпочинає новий гуманітарний проект «Громадські історичні слухання». Мета проекту – оприлюднення документів НКВД-МГБ, встановлення та оприлюднення історичної правди про минуле українського народу, його визвольну боротьбу, позбавити суспільну свідомість від нашарувань радянської пропаганди, що спотворюють об’єктивну істину.
Перші слухання на тему «Українська повстанська армія. Слід в історії», доповідачем виступатиме кандидат історичних наук Володимир В’ятрович, відбудуться 23 січня у приміщенні прес-центру СБ України Про це «Гал-info» повідомили у прес-центрі ЦДВР.
У слуханнях візьмуть участь історики, які вивчають раніше замовчувані питання національно-визвольної боротьби, зокрема, діяльність ОУН і УПА, видатних постатей визвольного руху України за документами, які зберігаються в Галузевому державному архіві СБ України.
Як повідомив у коментарі «Гал-info» Володимир В’ятрович, при СБУ створена спеціальна робоча група істориків, яка вивчає документи про визвольний рух. Зі слів Володимира В’ятровича, робоча група займається вивченням архівних документів і основним завданням є подати невідому досі інформацію про діяльність визвольних рухів. «Власне, у середу відбудуться перші слухання, присвячені УПА, де співдоповідачем буде співробітник центрального архіву СБУ Олександр Іщук. Будуть показані цікавинки, архівні дані та документи за підписом Романа Шухевича, підпільні видання часів діяльності визвольного руху та протоколи допитів СБУ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ