Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Володимир В`ятрович презентує на Форумі книгу про Волинь

На Форумі видавців у Львові Володимир В’ятрович розповість про таблоїдизацію теми польсько-українського конфлікту та презентує книгу «За лаштунками Волині-43. Невідома польсько-українська війна».Про це повідомили у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху

Покупець 10-тисячного примірника видання отримає спеціальний підпис від автора.

Презентація відбудеться у суботу, 16 вересня, о 13.00 у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» (Вул. Степана Бандери, 1).

Що відбувається, коли журналісти та політики беруться за важкі та багатозначні історичні теми? Як історикам, що пропонують складні та масштабні пояснення, конкурувати із короткими медійними меседжами?

Про те, як медійна популярність теми польсько-українського конфлікту в період Другої світової і в перші повоєнні роки вплинула на її представлення в історіографії та суспільні уявлення в Польщі й Україні, – у лекції Володимира В'ятровича.

У продовження теми лекції Володимир В’ятрович представить свою книгу «За лаштунками Волині-43». Ця книжка – чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині у контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни.

В основі дослідження — свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, що були головними дійовими особами трагедії, яка тривала не один рік.

Книга вийшла друком у "Клубі Сімейного Дозвілля" спільно з Центром досліджень визвольного руху.

Інші події за участі Володимира В’ятровича:

Автограф-сесія пройде у п’ятницю, 15 вересня, з 16.00 по 16.45 (Палац Мистецтв, 1-й поверх, Стенд КСД №107, вул. Коперника 17).

Презентація книги В’ятровича «(Не)історичні миті. Нариси про минулі сто років» відбудеться у п’ятницю, 15 вересня о 19:00 (Наукова бібліотека ЛНУ ім. І. Франка, вул. Драгоманова, 5).

Володимир В’ятрович, к.і.н., Голова Українського інституту національної пам’яті. У 2008—2010 роках очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КҐБ. У 2010—2011 роках працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету. Автор та співавтор чотирнадцяти книг з історії визвольного руху та Другої світової війни. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії, очолював Центр досліджень визвольного руху, член наглядової ради Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ