Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Зеленський бачить Україну в НАТО та обіцяє повернути окуповані території

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що повноцінне членство України в Північноатлантичному альянсі є реальною перспективою. Про це він заявив в інтерв’ю для британської програми BBC HARDtalk.

«Зараз у нас війна, зараз у нас ненависть, зараз українці не хочуть спілкуватися з росіянами, тому – НАТО. Якщо хтось каже, що це фантастика – ну, побачимо. Чесно кажучи, ми сьогодні вже стали партнерами НАТО з розширеними можливостями. Ми йдемо до НАТО», – заявив Володимир Зеленський.

Також глава держави додав, що Сполучені Штати і країни ЄС мають підтримувати Україну, якщо не хочуть її втратити, а членство в НАТО – це дуже важливий сигнал Російській Федерації, це найважливіша підтримка.

На зауваження журналіста, що один європейський високопосадовець назвав думки про членство України в НАТО фантазіями, Володимир Зеленський відзначив, що і «війна між Україною і Росією – це теж була фантастика, ніхто в це не вірив».

Також в інтерв’ю Президент України заявив, що неодноразово говорив президенту РФ Володимиру Путіну про неможливість внесення до Конституції змін, які вимагає Кремль щодо особливого статусу Донбасу.

«Я йому неодноразово відкрито говорив: ні, будуть умови, будуть особливі умови, закон про особливий статус – це зміни в Конституції згідно з децентралізацією. Воно все має бути, я з цим згоден, але зміни Конституції, ті, які вони хочуть, вони сьогодні неможливі. І передача кордону українській владі після виборів – це неправильно. Ми не можемо забезпечити вибори там. Ніхто зі спостерігачів не приїде. Хто буде приїжджати на ту частину і проводити там вибори, якщо там є озброєні люди», – зазначив Президент.

За словами Президента, він вірить, що з Путіним можна досягти мирної угоди про повернення всіх території включно з Кримом. «Я вірю в це, в іншому випадку я би не йшов в Президенти. Це дуже складно, нам потрібна допомога всього світу», – сказав Володимир Зеленський і додав, що «не чіпляється за рейтинги і владу», і не буде вдруге висуватись в Президенти, якщо йому не вдасться досягти миру.

«Якщо я не зможу закінчити війну, значить потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами», – переконаний глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ