Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Зеленський склав присягу Президента України

Фото - прес-служба глави держави.
Фото - прес-служба глави держави.
Фото - прес-служба глави держави.
Фото - прес-служба глави держави.
1/2
20 травня у Києві, під час урочистого засідання Верховної Ради, новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу як Глава держави, - інформує прес-служба Глави Держави.

Клятву він проголосив, поклавши руку на Конституцію України та Пересопницьке Євангеліє.

ʺЯ, Володимир Зеленський, волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світіʺ, – сказав новообраний Президент.

Президентське посвідчення йому вручила Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук. Також він отримав символи президентської влади – штандарт, знак, гербову печатку та булаву.

До парламенту Володимир Зеленський вирушив пішки з Маріїнського парку, де поспілкувався з прихильниками.

На церемонії інавгурації були присутні колишні президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко, екс-голови Верховної Ради, представники органів державної влади, міський голова Києва Віталій Кличко, представники церков та іноземні гості. Зокрема, Президент Грузії Саломе Зурабішвілі, Президент Естонії Керсті Кальюлайд, Президент Латвії Раймондс Вейоніс, Президент Литви Даля Грибаускайте та Президент Угорщини Янош Адер, а також представники США, Канади, Франції, Польщі, Туреччини, Молдови, Азербайджану, Білорусі, Румунії, Словаччини, Болгарії.

Також церемонію відвідали представники НАТО та Європейського Союзу.

З ложі для почесних гостей за інавгурацією спостерігали батьки Володимира Зеленського – Римма Володимирівна та Олександр Семенович і його дружина Олена.

Біографія

Володимир Олександрович Зеленський.

Народився 25 січня 1978 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Громадянин України. Проживає в Україні, зокрема протягом останніх десяти років до дня виборів.

Освіта вища. У 1995-2000 рр. навчався у Київському національному економічному університеті за спеціальністю ʺПравознавствоʺ, здобув кваліфікацію юриста.

1997-2003 рр. – актор, сценарист, художній керівник команди Клубу веселих і кмітливих ʺКвартал 95ʺ.

2003-2011 рр. – художній керівник у товаристві з обмеженою відповідальністю ʺСтудія ʺКвартал 95ʺ.

2011-2012 рр. – генеральний продюсер у приватному акціонерному товаристві ʺТелеканал ʺІнтерʺ.

2013-2019 рр. – художній керівник у товаристві з обмеженою відповідальністю ʺСтудія ʺКвартал 95ʺ.

Засновник ГО ʺМолодіжний центр ʺЛіга сміхуʺ. На виборних посадах не перебував.

У творчому доробку має 10 повнометражних ігрових фільмів. Володар понад 30 нагород Національної телевізійної премії України ʺТелетріумфʺ. Є також володарем премій і лауреатом багатьох міжнародних кіно-, телефестивалів і медіафорумів.

Зіграв головну роль у серіалі ʺСлуга народуʺ, який став лауреатом міжнародної кінопремії WorldFest Remi Award (США, 2016) та потрапив до четвірки фіналістів у категорії комедійних фільмів на Seoul International Drama Awards (Південна Корея). Також ʺСлуга народуʺ був удостоєний нагороди Intermedia Globe SILVER у категорії ʺРозважальні телевізійні серіалиʺ на міжнародному фестивалі медіаконтенту WorldMediaFestival у Гамбурзі (Німеччина).

Від самого початку бойових дій на Донбасі разом зі студією ʺКвартал 95ʺ допомагав армії. Актори передавали бійцям кошти, техніку, відвідували з концертами передову та різні військові частини.

Безпартійний.

Одружений. Дружина – Олена Володимирівна Зеленська. Має дочку Олександру та сина Кирила.

Судимості, не погашеної та не знятої в установленому законом порядку, не має.

21 квітня 2019 року був обраний Президентом України на чергових виборах, здобувши підтримку 73,22% виборців. 20 травня 2019 року склав присягу перед народом України як Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ