Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волонтерів та офіцерів Збройних Сил нагородять медаллю «За жертовність і любов до України»

24 листопада о 12.00 у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі (м. Київ) відбудеться нагородження групи волонтерів та офіцерів Збройних Сил України медаллю Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України».

Висока церковна нагорода вручатиметься із благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Захід проводиться у рамках відзначення п’ятої річниці Революції Гідності за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Серед нагороджених - Володимир Ткаченко (паризька група волонтерів), Сергій Головін (болгарська група волонтерів), Michael Бalbuza (польська  група волонтерів), Павло Гінтов (американська група волонтерів), Олександра Зайцева (німецька групи волонтерів), Степан Герилів (бердянська група волонтерів «Наші Атланти»),  київські волонтери Мар’яна Степанова , Олександр Олійник, Дмитро  Бондарчук, а також  – генерал-майор ЗСУ Богдан Бондар, полковник ЗСУ Віктор Романюк,  полковник ЗСУ Володимир Коріняк.

«З початку військової агресії Російської Федерації проти України у 2014 році ці люди виступили на захист своєї Батьківщини, - зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. -  Упродовж чотирьох років вони не припиняють волонтерську діяльність і служіння Україні. У непростих обставинах, інколи проживаючи за межами України, виявляють кращі зразки самопожертви для захисту України на Донбасі, допомагають Українській армії, добровольчим підрозділам. З пропозицією відзначити волонтерів та військових медаллю Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України» ми звернулися до Предстоятеля УПЦ Київського патріархату Філарета, тому що для кожного з нагороджених ця людина є безсумнівним моральним і духовним авторитетом.»

Вхід на захід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ