Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волонтери передали єдиному сторожовому кораблю в Азовському морі радіолокаційний радар

Волонтери передали єдиному сторожовому кораблю в Азовському морі радіолокаційний радар, - LB.ua.

Сьогодні в Бердянському морському торговельному порту волонтери Благодійного фонду"Вернись живым" вручили капітанові сторожового корабля "Донбас" сучасний радар Furuno, загальною вартістю близько 320 000 грн.

За словами волонтерів, з проханням розглянути можливість оснащення судна сучасним радаром команда "Донбасу" звернулася до них у листопаді. Прохання стало особливо актуальним після загострення обстановки в Азовському морі, оскільки "Донбас" є єдиним сторожовим кораблем в акваторії (у складі Маріупольського загону морської охорони).

"Зараз контролювати акваторію Азовського моря не менш важливо, ніж кордон з Росією. Тому коли до нас звернувся флот, ми відразу зреагували на прохання і почали збирати гроші, адже зараз це судно одне з найважливіших в Азовському морі. Щиро дякуємо всім спонсорам за надану допомогу. Ми змушені допомагати державі в умовах далеко не ідеального життя. А щоб життя стало кращим, потрібно спочатку захистити нашу країну", - розповів координатор Благодійного фонду "Вернись живым" Віталій Дейнега.
"

Встановлення радара Furuno дозволить істотно підвищити рівень виявлення цілей і навігаційної безпеки в нічний час. Адже останнім часом ми часто перебуваємо в морі і робимо огляд всіх підозрілих суден. Раніше з таким якісним і сучасним обладнанням ми не працювали. Спасибі кожному, хто нам допоміг і продовжує це робити", - розповів капітан 3-го рангу сторожового корабля "Донбас" Максим Бенедисюк.

Благодійний фонд "Вернись живым" планує також у найближчому майбутньому закупити морські тепловізори для охоронних катерів з можливістю виявлення маломірних цілей на відстані до 4 км.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ