Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинь презентувала свій туристичний потенціал на фестивалі "Мандруй Україною"

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/3
Днями у Києві відбулося відкриття Першого фестивалю "Мандруй Україною", приуроченого до 30-річчя незалежності України. Волинська область, спільно з усіма регіонами України та Автономною Республікою Крим, представила культурні, туристичні та гастрономічні особливості нашого краю. Про це повідомили 30 серпня Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

"Мандруй Україною" (#МандруйУкраїною) – це перший фестиваль-ярмарок, що об’єднав усі регіони України в одному місті. На три дні Національний музей народної архітектури та побуту поблизу Пирогова перетворився на міні-Україну.

Представники Волинської облдержадміністрації та Луцької міської ради презентували на виставці народно-художніх промислів та екскурсійних маршрутів туристичні магніти Волинської області: Луцький замок; озеро Світязь, Шацьке поозер'я; стародавній Володимир; Сваловичі, Нацпарк «Прип’ять-Стохід» та комплекс історико-архітектурних пам'яток смт Олика, резиденцію Радзивилів.

Ключові маршрути передбачають не лише відвідування музеїв чи пам’яток, а й екстрим – сплави на човнах і байдарках, катання на позашляховиках. Не оминули увагою й популярний нині гастротуризм.

"Волинь має надзвичайно потужний туристичний потенціал", – переконаний Станіслав Ольшевський, начальник відділу туризму та курортів департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів ОДА, – "Ми очікуємо, що до нас приїжджатимуть з інших регіонів України, а крім того, що і волиняни почнуть більше пізнавати свою область".

В свою чергу, Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко також підтримує ідею популяризації українського туризму.

"Фестиваль "Мандруй Україною" є одним із кроків на шляху до промоції українського всередині країни з фокусом на розвиток туризму", – зазначив він на відкритті фестивалю.

"Наша країна – дуже велика та багатогранна, у нас є колосальна культурна та національна спадщина, талановиті та гостинні люди, автентичність, різноманітність природи. Про це потрібно говорити та популяризувати серед потенційних туристів. Створення нової культури подорожей власною країною - наша стратегічна мета", – окреслила пріоритети Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ