Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Волині» зарахували технічну поразку в матчі з «Металістом» 7 грудня

У п’ятницю, 23 січня, Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України завершив розгляд питання про припинення матчу 10-го туру чемпіонату між луцькою «Волинню» та харківським «Металістом». Результат цього матчу анульовано, «Волині» зараховано технічну поразку з рахунком 0:3, а «Металісту» - технічну перемогу з рахунком 3:0, повідомив офіційний сайт ФФУ.

Наступний домашній матч луцька команда проведе без глядачів. Крім того, на клуб накладена умовна санкція у вигляді проведення ще одного домашнього матчу без глядачів з випробувальним терміном до кінця поточного сезону.

Головного тренера луцької «Волині» Віталія Кварцяного та тренера команди Дмитра Кварцяного, яких було вилучено з меж технічної зони під час цієї ж гри, отримали по одному матчу дискваліфікації, а клуб – штраф у розмір п’ять тисяч гривень.

Згаданий вище матч «Волинь» - «Металіст» відбувався 7 грудня 2014 року на стадіоні «Авангард» у Луцьку. На 88-й хвилині за рахунку 2:1 на користь харківського клубу на поле вибігли місцеві фанати, незадоволені упередженим суддівством головного арбітра Дмитра Кутакова, який, на їх думку, підсуджував гостям. Суддя зупинив гру.


Луцький клуб згодом розповсюдив заяву, у якій визнав неправомірність дій фанатів, але висловив переконання, що така їхня поведінка була спровокована арбітром. «Волинь» наполягала, що арбітраж у матчі з «Металістом» був упередженим і таким, який істотно вплинув на результат матчу. У клубі вимагали пожиттєво дискваліфікувати арбітра Кутакова Д. і переграти матч. В іншому випадку волиняни погрожували знятися зі змагань в УПЛ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ