Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинські митники попередили спробу протиправного ввезення в Україну партії мобільних телефонів

Мобільні телефони у кількості 3468 штук різних модифікацій у заводському пакуванні торгівельних марок XIAOMI, APPLE, MOTOROLA, SONYERICSSON затримали працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС на посту «Ягодин». Про це повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби України.

Вантажний фургон з товаром, задекларованим як дитячі іграшки, тканина, штори, декоративні вази, білизна, ковдра, посуд тощо в’їжджав «червоним коридором» з Польщі. У товаросупровідних документах країною-відправником значився Китай, а вартість товару була оцінена в 83160 дол. США.

Але під час повного митного огляду у фургоні виявили три дерев’яних піддони, загорнутих у поліетиленову та металеву сітку. В них знаходилися 166 картонних коробок із вмістом, що різнився від задекларованого. Виявити невідповідність між описом вантажу та його реальним наповненням допомогла скануюча система.
Справжню вартість цього товару та суму митних платежів, які б мав сплатити його імпортер, буде встановлено додатково у ході цінової експертизи. Наразі товар вилучено на склад митниці до остаточного рішення суду у цій справі. 

Посадовими особами складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 МКУ. За дії, спрямовані на приховування від митного контролю товару шляхом подання документів, які містять неправдиві відомості про нього, загрожує відповідальність у вигляді штрафу розміром 100 відсотків вартості предметів правопорушення та конфіскація самого товару.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ