Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВООЗ опублікує в електронних медичних виданнях авторські матеріали львівських лікарів про боротьбу зі свинячим грипом

У боротьбі з вірусом грипу Н1N1 медики світу перейматимуть досвід львівських лікарів. Описати методику інтенсивної терапії важкохворих запропонувала Всесвітня організація охорони здоров’я. Про це повідомила Німецька хвиля.

Експерт ВООЗ Саймон Мардел вважає, що львівські лікарі у боротьбі з недугою спрацювали дуже професійно, інша справа, що їм довелося працювати у важких умовах через велику кількість хворих і швидкі форми ускладнення. Жодних зауважень до лікування, каже Саймон, а велика смертність є наслідком пізніх звернень. «Вірусна пневмонія дуже швидко розвивається, не так, як звичайна бактеріальна пневмонія, і це дуже незвично для нас, медики світу повинні навчитися, як лікувати таких хворих швидко, а львівські лікарі мають позитивний досвід у цьому», - пояснює Мардел.

„Те, що ми в них вчитимемося – це досвід у важких випадках. Як виявити низький рівень кисню в крові, і як покращити ситуацію, як вести реанімацію, яких хворих тримати на штучній вентиляції, а яких так можна підтримувати”, - зауважив лікар. Експерт відзначив, що ВООЗ має чимало статистичних даних щодо захворювання на грип цього типу, але практичних описів немає, а такий досвід буде дуже доречним для медиків країн, що розвиваються, тих, де немає новітнього реанімаційного обладнання.

Усі публікації щодо лікування опираються на досвід розвинутих країн з багатими клініками, таки як у США чи Великобританії. Відтак, ВООЗ хоче опублікувати авторські матеріали львівських лікарів в електронних медичних виданнях задля швидкого розповсюдження.

Спростовуючи чутки про чуму, Саймон Мардел зазначив, що немає жодних сумнівів, що це грип H1N1, доказом цього є симптоми, ускладнення, група ризику, перебіг захворювання та аналізи крові.

Тим часом на Львівщині станом на вечір неділі вже померло шістдесят три особи і близько чотирьох тисяч госпіталізовано з діагнозом грип та ГРВІ. Водночас, щодня з лікарень виписують сотні тих, хто вже видужав. Львівщина також отримала сучасну мікробіологічну лабораторію для діагностики складних штамів вірусу, типу H1N1, але обладнання наразі не змонтоване.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ