Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ворог не відмовився від подальшого наступу вглиб України, - Порошенко

Загалом агресія з боку РФ забрала життя майже 2100 українських воїнів, 7320 військовослужбовців було поранено. Про це під час виступу на Марші Незалежності у Києві з нагоди 24-ї річниці Незалежності заявив президент Петро Порошенко.

Порошенко зазначив, що на військову службу за 6 черг мобілізації прийшли 210 тисяч людей, з них 35 тисяч – добровольці.

"День Незалежності майже збігається з роковинами жахливої трагедії під Іловайськом, яка стала наслідком прямого вторгнення підрозділів російської армії на територію України. Минув рік, але ця глибока рана не гоїться. Повік не забудемо тих, хто загинув у війні, яку розв'язав агресор, і не пробачимо ніколи",- зазначив президент.

При цьому, за словами Порошенка, ворог "не відмовився від подальшого наступу вглиб України".

"Російське збройне формування на кордоні України зі сходу перевищує 50 тис. осіб, на окупованих територіях - близько 40 тис, у т.ч. 9 тисяч кадрових військових ЗС Росії. Москва поставила бойовикам до 500 танків, до 400 артилерійських систем, до 950 бойових броньованих машин, лише за цей тиждень три велики колони перетнули кордон України в напрямку Донецька, Луганська, Дебальцевого", - зазначив президент. 

Однак, за словами Порошенка, ця загроза вже не є невідворотньою.

"Ворог знає, що ми готові дати відсіч, а ціна ескалації виявиться для РФ надто високою", -  зазначив президент.

Порошенко підкреслив: "Ми за мир, але ми - не пацифісти. Тому будемо нарощувати наші Збройні сили, збільшувати грошове забезпечення військовослужбовців, посилювати контрактну складову".

Українська правда 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ