Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ворог продовжує нагнітати обстановку під Павлополем

Незважаючи на 9 травня ворог продовжує нагнітати обстановку. Найбільш складною ситуація є під Павлополем. "Останніми днями ми спостерігаємо значне загострення на ділянці нашої оборони, - розповів заступник командира роти по роботі з особовим складом Андрій. Повідомив Тарс Грень, Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Андрій: "Ворог «працює» по нам зі всього що тільки є. Єдине, що до нас не прилітало за ці два дні, то це ракети зі систем залпового вогню. Однак ми чуємо пересування техніки противника, і очікуємо, що разом з 122 калібром до нас прилетять і ракети. Вчора і сьогодні нас обстріляли з артилерійської системи Д-30. Причому детонатори снарядів поставлені на затримку, і вибухають вже після занурення в землю. Таким чином ворог намагається зруйнувати наші укріплення. Стрілецькі обстріли ми вже втомились рахувати. Тут це ведеться постійно.

Коли стає дуже гаряче, наші бійці запрошують вогневу підтримку, щоб надати адекватну відповідь. Та ворог почав застосовувати нову тактику ведення вогню. Після обстрілу дає певний час, і наступні снаряди вже летять в карети швидкої допомоги, та медиків, які приїздять на позиції. Так само ворог застосовує тактику «не зайнятих позицій». Тобто він організовує попереду основного укріпрайону кілька вогневих точок. Вони до певного часу стоять порожніми. Але можуть «заговорити» в будь-який момент. При цьому російські найманці, вже традиційно запрошуть режим припинення вогню для нібито вивезення власних поранених та вбитих, а тим часом підтягують свіжу техніку, доставляють на вогневі позиції боєприпаси та особовий склад. 

З початку обстрілу ми намагаємось відразу визначити точку ворожого корегувальника, - розповів офіцер. – якщо нам вдається зробити це швидко, то обстріл припиняється".

За словами морських піхотинців, які зараз тримають оборону під Павлополем, відчутно, що за гарматними системами ворога стоять професіонали, які мають добрий вишкіл. Адже характер та якість ведення вогню показують багаторічний досвід.

Шахтар, чи комбайнер, що вчора полишили свою роботу просто не можуть так стріляти, - наголосив Андрій. – Зрозумійте, що будь- якою зброєю, чи то ножем чи гарматою треба вміти володіти. Щоб провести прицільні обстріли потрібно розумітись на артилерійських таблицях, тощо. Тому, в словах, що проти ЗСУ на Донбасі воюють прості цивільні люди це брехня.

Загалом протягом минулої і сьогоднішньої доби морпіхи нарахували близько ста розривів. І очікують збільшення інтенсивності обстрілу ближче до вечора. Та яким би не був шалений вогонь позицій наші бійці не залишать. І відповідатимуть ворогу так само адекватно.

Тарас Грень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ