Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Восени на Львівщину завезуть близько 20 зубрів з Голландії та Вінниччини

На початку осені на Львівщину планують завести близько 20 зубрів з Голландії та Вінниччини. Про це „Гал-info” повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.
За його словами, у національний парк „Сколівські Бескиди” мають завезти близько 10 зубрів з Голландії для покращення гірської популяції цих тварин. Крім того, ще 10 зубрів завезуть у державне мисливське господарство „Стир” з Вінниччини.
„Одним з напрямків нашої роботи є робота по збереженню і примноженню фауни. Зараз опрацьовується 2 проекти. Голландський реалізуватиметься у заповіднику „Сколівські бескиди”. Над ним ми працюємо вже два роки. Під осінь маємо завезти до 10 особин зубра для гірської популяції. Також Львівською обласною радою виділено 100 тис. грн на відновлення поліської популяції. Їх будуть заселяти у Бродівському та Радехівському районах. Зараз тривають роботи зі спорудження вольєру в мисливському господарстві „Стир”, куди з Вінничини завезуть 10 особин. Крім того, ми маємо попередні напрацювання з Польщею щодо відновлення та примноження інших видів. Зокрема оленів та косуль. Працюємо і над завезенням мислиських видів в мисливські угіддя, яких в області є 64”, — розповів Анатолій Дейнека.
Зараз в області проживає 18 зубрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ