Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Восьмеро із десяти українських дошкільнят мають дефекти мовлення

Восьмеро з десяти українських дошкільнят і троє з десятка дорослих вимовляють звуки із помилками. В логопедів щороку додається роботи.

Дітям на заняттях у логопедів подобається, адже вони кривляються цілий урок, а результат - на язиці. В Україні до кабінетів логопедів вишиковуються цілі черги, бо статистика вражає: восьмеро з десяти дошкільнят не можуть правильно вимовляти звуки. На це впливають різні фактори, починаючи від протікання вагітності, родових травм і закінчуючи хворобами у ранньому віці.

На кафедрі логопедії немає вільних місць. Хоча вади мовлення є і у майбутніх логопедів. Недоліки студентів виправляють впродовж першого курсу. Мовні проблеми деяких публічних осіб потягнуть на весь навчальний процес. Професор кафедри логопедії педінституту Драгоманова Світлана Конопляста каже, що багатьох людей "із телевізора" запросила б до себе в кабінет. Але поганих прикладів не називає.

Коротеньким скоромовкам, кажуть логопеди, і треба вчити дітей змалку. Якщо виявиться, що діти погано вимовляють якісь звуки, то із ними слід негайно займатися, виправити можна практично все, проте лише під контролем.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ