Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Восьмеро львівських гандболісток претендують на участь у кваліфікації чемпіонату світу U-20

Восьмеро львівських гандболісток претендують на участь у кваліфікації чемпіонату світу U-20.

Жіноча збірна України з гандболу U-20 продовжує підготовку до відбіркових ігор на чемпіонат світу-2018 серед молоді. Минулого тижня команда, яку очолює екс-наставник “Галичанки”, старший вчитель відділення гандболу Львівського училища фізичної культури Василь Козар, провела навчально-тренувальні збори на Олімпійській базі в Конча-Заспі.

На збір викликали двадцятьох гравців з різних міст України, близько половини їз них сьогодні виступають за львівські гандбольні команди. П’ятеро дівчат із львівської “Галичанки” – Мар’яна Маркевич, Тетяна Поляк, Вікторія Салтанюк, Юлія Головко і Тетяна Череп. Ще троє - Яна Борисевич, Діана Дмитришин, Софія Пихайленко - учениці Львівського училища фізичної культури, де, як відомо, виховують резерв для «Галичанки». Крім них у Конча-Заспі в лавах молодіжної збірної тренувалися п'ятеро ужгородок, по троє представниць Києва і Миколаєва та одна спортсменка із Кривого Рога. На кваліфікацію чемпіонату світу з цієї двадцятки оберуть шістнадцятьох кращих.

Як розповів головний тренер команди Василь Козар за чотириденний збір, який тривав з 7 по 10 березня, йому довелось і з деякими гравцями знайомитись, і обирати тактику гри для кваліфікації  на чемпіонат світу. Однак попри короткий термін підготовки шанс зіграти у фінальному турнірі чемпіонату світу українська збірна має. Для відбіркових ігор сформовано сім підгруп, до фінальної частини з п’яти підгруп вийде по одній команді, а з двох підгруп – по дві команди. На щастя, Україна потрапила у підгрупу, в якій одразу дві команди отримають путівки до фінальної частини мундіалю.

Василь Козар: «Кваліфікаційний турнір гратимемо у Румунії з 23 по 25 березня. Наші суперники - Румунія, Грузія та Хорватія. Якщо ми посядемо 1-2 місця, то потрапимо до фіналу чемпіонату світу. Поталанило, що з нашої підгрупи кваліфікуються дві команди, бо обіграти румунок навряд чи можливо.

З 17 по 21 березня проведемо ще один збір у Конча-Заспі, на який викличемо вже не двадцятьох, а вісімнадцятьох гандболісток – з них і обиратимемо. Матимемо п’ять днів, щоб доопрацювати необхідне. Звичайно, особливо навчити гравчинь не встигнемо, тому будемо виходити із того що є, використовуючи їх підготовленість і можливості.

На зборі, який відбувся минулого тижня, ми із другим тренером збірної знайомилися із тими гандболістками, яких  не надто добре знаємо; переглядали рівень їх фізичної, техніко-тактичної та психологічної підготовленості;  приймали рішення щодо манери гри в захисті та нападі, пробували, чи вдасться швидкий перехід від захисту до нападу.

До Румунії вилітаємо 22 березня. 23 березня - стартова гра з грузинками. Не думаю, що вони надто сильна команда, отож, якраз у цьому матчі зможемо адаптуватися, адже у першій грі хвилювання найсильніші. Далі зустрічаємось із Хорватією, потім – Румунією. Це сильні супротивники із хорошим командним духом. І хорватки, і румунки до кваліфікації готуються давно, наша підготовка значно коротша. Але головне - опанувати емоційне хвилювання, адже, як показує моя попередня робота у збірній, нам завжди не вистачало психологічної стійкості. А де ж її виробиш, якщо ми практично не маємо досвіду виступів на міжнародних турнірах. Однак будемо намагатися зробити все, що можливо за такий короткий період підготовки».

Воротар збірної, вона ж голкіпер «Галичанки», Вікторія Салтанюк вірить в успіх команди:

«Це був другий збір молодіжки, перший відбувся перед новорічними святами. Ми добре потренувалися, спробували дещо нове, відпрацювали захист і напад. Зіграли два матчі з національною збірною, оцінили свої можливості, побачили, чого нам бракує та над чим потрібно працювати більше.

17 березня – ще один збір перед виїздом до Румунії, на якому закріпимо необхідне, краще зіграємось, звикнемо одна до одної. І будемо вирушати за перемогами. Адже наша мета - вийти з підгрупи та йти далі вперед. Ось так налаштований кожен гравець молодіжної збірної».

http://hcgalychanka.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ