Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ВОСТ «Воля» стверджує, що її активістів утискають в правах на «Світочі»

Правління ЗАТ «Світоч» не дозволяє своїм працівникам вступати в незалежні профспілки – про це в коментарі «Гал-info» заявив віце-президент ВОСТ «Воля» Юрій Курило. За його словами первинна організація профспілки агропромислового комплексу цього підприємства не виконує профспілкових функцій щодо захисту прав працівників і до цього часу утримує робітників у так званому «профспілковому рабстві»: «Якщо працівники «Світоча» реєструються в профспілці «Воля» то їх адміністрації підприємства всіляко утискає не даючи їм премій або можливості лікування в оздоровницях за рахунок профспілки». Юрій Курило додав що ВОСТ «Воля» вимагає від адміністрації «Світоча» започаткувати проведення першого етапу профспілкової реформи, тобто забезпечення умов для вільного волевиявлення щодо членства у профспілках, або ж працівник може бути поза профспілками, так звані соціальні вибори. Близько 100 працівників «Світоча» належать до профспілки ВОСТ «Воля».

Сьогодні, 26 червня, близько 100 працівників ЗАТ Львівська кондитерська фірма «Світоч» проводять мітинг біля головного корпусу у Львові. Пікетуючи вимагають підвищення заробітної плати, виплати працівникам індексації зарплати за 2005-2006 рік а також вимагають відновити колективні переговори з укладення колективного договору на 2006-2008 рік за обов’язкової участі профспілки ВОСТ «Воля». Пікетуючи тримають плакати: «Ні методам гнучкості використання робочої сили», «Адміністрація – не порушуй закон».
„Світоч” належить до найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Контрольним пакетом акцій „Світоча” володіє компанія Nestle.
У 2005 році обсяг виробництва Львівської  кондитерської фабрики "Світоч" виріс  на 5% і становив 29,9 тис. тонн. В минулому році фабрика освоїла і удосконалила випуск 50 нових продуктів. Частка ринку «Світоч» пакованого шоколаду становить 18,3%, шоколадних плиток - 22,5%, шоколадних батончиків - 20%. Лідерами продажів продовжують залишатися традиційні кондитерські вироби ТМ Nuts, KіtKat, Aero, Lіon, „Хрум”.
     „Світоч” випускає понад 200 видів кондитерської продукції як під власною торговою маркою, так і під торговою маркою Nestle.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ