Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вова Морда: Я дав "Свободі" $48 мільйонів

Львівський бізнесмен і кримінальний авторитет Володимир Дідух (Морда), заявив, що дав ВО "Свобода" $48 мільйонів на політичну діяльність.

Про це він заявив в інтерв'ю видання "Експрес", яке давно має конфлікт зі "Свободою", передає "Zaxid.net"

За його словами, ці гроші йшли на утримання осередків партії, мітинги та зарплату функціонерам.

Проте передав він їх начебто не Олегу Тягнибоку, а Ігорю Кривецькому, відомому також за кримінальною кличкою "Пупс".

"Тягнибоку особисто гроші не давав, давав Пупсу. Щоб не сказали, що гроші на партію дав кримінальний авторитет. Таким чином, Пупс передавав ніби від себе мої гроші. Я перекривав фінансування усієї партії", - запевняє Вова Морда.

"Це було спершу 500 тисяч, потім мільйон, потім два, потім три. Потім по вісім давалося. Усього разом $48 мільйонів. Були часи, коли з Тягнибоком я бачився кожний день. У "Фешн-клубі", - розповів він.

Дідух заявив, що "Свобода" продала націоналістичну ідею, і через це він припинив її фінансувати.

"Коли вони зійшлися з людьми Януковича, наприклад, з Курченком, я сказав: він на мільярди, під виглядом транзиту, ввозить у країну бензин, а потім топить його всередині країни без сплати податків. Мочіть його. Ви маєте зупиняти такі схеми, ви ж опозиція. А Пупс мені сказав: "Он нам больше денег дает", - розповів Вова Морда.

"І в Сівковича вони брали гроші, і в інших. А коли вони посадили в крісло генпрокурора Махніцького, то взагалі страшно говорити, що почалося. "Свобода" почала брати гроші всюди і за все. Без Пупса там ніхто кроку не робив",- додав він.

Дідух переконує, що Кривецький, вів справи навіть з Дмитром Фірташем.

"Вони можуть зараз від Фірташа віднікуватись, а якщо на маму Пупса була записана власність Фірташа, то як вони можуть віднікуватись?", - запитує Дідух.

Він заявив, що тепер вимагає від партійних функціонерів повернути його гроші.

"Вони, будучи у владі, прийняли $600 млн. Подивіться, які він (Кривецький - ред.) готелі купив - "Жорж" у центрі Львова, "Хаят" - у центрі Києва, банки скупили. $200 млн дали тільки за "Хаят", - обурився Вова Морда.

У свою чергу в партії "Свобода" повідомили, що готують ще один позов до газети "Експрес", яку звинувачують у черговому наклепі.

Як відомо, про зв'язки Кривецького і "Свободи" з Вовою Мордою ЗМІ почали писати після того, як з'ясувалсь, що у них є спільний бізнес.

В інтерв’ю ж "Українській правді" Кривецький запевняв, що не знає Вову Морду.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ