Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вперше за роки незалежності на Львівщині виростили більше як один мільйон тонн зерна

Вперше за роки незалежності у 2012 році на Львівщині виростили більше як один мільйон тонн зерна. Цього року аграрії області виробили 800 тис. т цукрових буряків, 1,8 млн. т картоплі, 0,5 млн. т овочів, більше як 600 тис. т молока, 172 тис. т м’яса. Про це сьогодні. 16 листопада, зазначив під час урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства голова Львівської ОДА Михайло Костюк.

За темпами приросту та обсягами валового виробництва сільськогосподарської продукції регіон протягом останніх років перебуває у першій десятці серед областей України.

Як зазначив Михайло Костюк, значний внесок в ефективний розвиток сільського господарства вносять також підприємства переробної галузі, які, вдосконалюючи технології виробництва, спільно з сільським господарством створюють 22% валової доданої вартості.

Голова облдержадміністрації розповів, що серед пріоритетів влади – забезпечення належних умов для достойного життя селян, створення нових робочих місць у галузі АПК, підвищення рентабельності виробництва і переробки сільськогосподарської продукції за рахунок комплексної модернізації в галузі.

За його словами, на Львівщині діє Програма підтримки підприємництва в галузі тваринництва, на яку спрямовано 4,8 млн. грн. «Для кращого розуміння можливостей території, фахівці розробили аграрний паспорт області», – додав Михайло Костюк.

Керівник області відзначив, що під час ХІІ Міжнародного економічного форуму Львівщину презентували як потенційний регіон для розвитку аграрного бізнесу, інноваційно-інвестиційної діяльності. «У сільське господарство області вкладено 117 мільйонів доларів США прямих іноземних інвестицій, у виробництво харчових продуктів – 71,8 мільйонів доларів США, – зауважив Михайло Костюк. – Загалом в область інвестують компанії з понад десяти країн. Потрібно зробити все необхідне, щоб до нас приходили нові інвестори».

Голова облдержадміністрації наголосив на важливості організації сільськогосподарських кооперативів. «Сільські кооперативи у свій час дали розвиток селам. При них активно розвивалися заклади культури, школи, спортивні товариства», – розповів Михайло Костюк. За його словами, для популяризації цієї ідеї підготовлено і випущено спеціальний практичних посібник «Розвиток сільськогосподарської кооперації». Керівник області закликав представників великих сільськогосподарських підприємств підтримати дрібних виробників.

Окремо Михайло Костюк відзначив важливість пілотного проекту «Відродження галицького села». «Уряд готовий інвестувати у розвиток сільського господарства при наявності організованих сільськогосподарських підприємств та груп, які можуть виготовити проект, презентувати його і отримати дотацію, – заявив голова облдержадміністрації. – Проте сьогодні невеликим приватним господарствам не під силу розробити проектів виробництва, іншим важко організуватись у кооперативи. Саме з цією метою ми розробили пілотний проект програми «Галицьке село». Керівник області зауважив, що сподівається на підтримку цього проекту Президентом України Віктором Януковичем. «Якщо буде здорове село, зайняте роботою – це буде поштовх для розвитку України», – додав Михайло Костюк.

Після вітального слова голова Львівської облдержадміністрації нагородив кращих представників агропромислового комплексу області.

З нагоди професійного свята нагороди отримали:

Почесну Грамоту Кабінету Міністрів України – директор Буського підрозділу ПП «Західний Буг» Володимир Варещук

Подяку Прем’єр Міністра України – директор ПА «Щедрий урожай» Василь Гуляйгродський

Грамоти Міністерства аграрної політики та продовольства України:

головний агроном Бродівського відділення ПП «Західний Буг» Михайло Олива

механізатор сільськогосподарського виробництва ТзОВ «Перше Травня» Федір Грицик

начальник з виробництва ПАТ «Концерн Хлібпром» Ольга Савчук

голова фермерського господарства «Апогей» Михайло Кадиляк

директор ТзОВ імені Маркіяна Шашкевича Андрій Жабурняк

директор ПАФ «Винниківська» Петро Удуд

головний агроном ПП «Первятитчі-Агроком» Юрій Семенчук

перший заступник директора Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН Григорій Коник

Подяки Міністра аграрної політики та продовольства України:

керівник СОК «Сільські Послуги БМ» Михайло Брошко

головний спеціаліст відділу організації виробництва, механізації, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку Яворівської районної державної адміністрації Микола Фітель

заступник директора ПП«Агрофірма Дзвони» Катерина Максимишин

голова фермерського господарства Ревер В.Г. Володимир Ревер

доктор ветеринарних наук, професор, завідувач кафедри нормальної та паталогічної фізіології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького Володимир Стояновський

Грамоти обласної державної адміністрації:

головний агроном СГТзОВ «Прогрес плюс» Михайло Галенда

начальник відділу економічного аналізу, фінансово-кредитного забезпечення, ревізійної роботи та соціально-трудових відносин управління агропромислового розвитку Дрогобицької райдержадміністрації Роман Кушнір

власник ТзОВ АФ «Загаї» Микола Кривий

директор сьомого модуля ТзОВ «ЛК Юкрейн Груп» Степан Юрків

механізатор ТзОВ АПП «Львівське» Ігор Денека

голова фермерського господарства «Щедрий Дар Марії» Марія Веселовська

директор ПП «Агро компанія – С» Костянтин Савченко

голова фермерського господарства «Елегант» Роман Кульчицький

Грамоти обласної ради:

головний бухгалтер ПП «Агро Прогрес» Галина Діжак

директор ФГ «Горбунове» Іван Панчишин

голова фермерського господарства «Зробка В.І.» Ольга Сільвеструк

сільський голова Комарницької сільської ради Ігор Комарницький

голова фермерського господарства «Шанс» Наталія Шамбуровська

керівник ТзОВ «Голвірем-агро» Володимир Головко

доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва АПК імені професора І.В. Поповича Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького Павло Музика

Заступник директора з питань рослинництва Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН Михайло Галан

Дипломи Головного управління агропромислового розвитку обласної

державної адміністрації:

директор ТзОВ «Барком» Олег Баран

генеральний директор ТзОВ «Радехівський цукор» Іван Чепак

керівник фермерського господарства «Агро-колос» Степан Лялюк

регіональний директор компанії «Агромарк» Андреа Б’янко

керівник ТзОВ «Агрокультура Захід» Велан Роберт Едвард

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ