Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Впродовж літа понад 100 тисяч дітей з Львівщини оздоровлять у дитячих закладах

Як повідомили у департаменті соціального захисту населення, впродовж літньої кампанії послугами оздоровлення та відпочинку запланували охопити понад 101 тис дітей шкільного віку області, що складає 40% від загальної кількості дітей шкільного віку, з них понад 38 тис дітей соціально незахищених категорій.

Цьогоріч послуги з оздоровлення та відпочинку дітей надаватимуть 17 закладів, з них: 4 дитячі заклади санаторного типу, та 11 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Слід зазначити, що у 2018 році створили  «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Надія», реорганізований на базі КЗ ЛОР «Верхньосиньовидненська загальноосвітня школа-інтернат І - ІІ ступенів «Надія», який розпочав роботу. 

Також, в області запланували відновити роботу 2 закладів:

Дитяче оздоровче підприємство «Сонячна галявина» (ZAXID FEST Camp), що в с. Родатичі Городоцького району;
Стаціонарний оздоровчий краєзнавчий табір «Карпати» Стрілківська ЗСШ-інтернат ім. Вербицького, що в с. Стрілки Старосамбірського району.

При загальноосвітніх школах діє 471 таборів, з них: пришкільні табори – 87; мовні табори – 38, у яких оздоровитись зможуть 19 484 дитини.

Цього року табори відкрили при опорних школах та тих навчальних закладах, які мають кращу матеріально-технічну базу, що не вплине на кількість дітей, які будуть охоплені послугами з відпочинку.

Слід зазначити, що табір з денним перебуванням - це не продовження шкільного освітнього процесу. Це зовсім інший пласт життя дитини, оскільки його діяльність мас бути спрямована не лише на організацію повноцінного відпочинку дітей, а й на збагачення їхніх знань, умінь, розширення кола інтелектуальних інтересів, виховання моральності.

Такі літні табори давно стали гарною і погрібною традицією, адже батькам у період шкільних канікул буває важко поєднувати догляд за дитиною, особливо початкових класів, та роботу.

Також за за кошти державного бюджету для дітей області передбачені путівки до Міжнародного дитячого центру «Артек» (м. Київ) та  до Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса). До кінця року до дитячих центрів направлять понад 1 200 дітей.

За кошти обласного бюджету департаментом соціального захисту населення закуплено 2 310 путівок на суму на суму 10 158 тис. грн., з них 1520 до закладів розташованих на території області ОЛК «Ровесник», ДЗСТ «Світанок», ДЗСТ «Нафтуся Прикарпаття», ДОТ «Дружба» та 790 до закладів на узбережжі Чорного моря ОСТ «Лісотехнік», ДОТ «Прибрежний», ПДЗОВ «Аіст»

Загалом у 2018 році в обласному та місцевих бюджетах Львівщини на забезпечення дітей послугами з оздоровлення та відпочинку передбачено понад 26 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ