Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вражаюче відео - деякі бійці "Торнадо" у суді поводяться так, ніби вони на бандитській сходці

Вражаюче відео - деякі бійці батальйону "Торнадо" в залі суду поводяться так ніби вони на бандитській сходці.

Про це на Фейсбук написав Юрій Бутусов.

"Якщо звинувачення помилкові - то навіщо ж зривати судовий процес? Позорище.

Ми всі стежимо за цим судом, і якщо вирок буде несправедливим, то всі порушення, підтасовки, все це буде очевидно, і громадська думка буде на стороні помилково звинувачених.

Треба навпаки - забезпечити об'єктивний відкритий розгляд свідчень і доказів - а захисники звинувачених навпаки намагаються зірвати процес.

Те, що ми бачимо на відео - ганьба.

Добровольці не вище закону - вони такі ж громадяни, як і суддя, який їх судить.

І якщо ці громадяни виражаються і поводяться як гопники, вони дискредитують і себе, і своїх підзахисних, і нас, громадянське суспільство, яке уважно висвітлює процес.

Проти мене ведеться три незаконних абсурдних судових процеси, мені закритий виїзд з країни рішеннями наших судів. Але незважаючи на те, що я розумію, що ці рішення корумповані судді прийняли за гроші, я не буду зривати розгляд справ. Тому що судді - це наша держава. І суддів контролює наша влада на чолі з президентом.

Це влада несе відповідальність за несправедливі рішення. І тим не менше ці рішення треба оскаржувати в законному порядку.

Недовіра до судової системи - це прямий наслідок відсутності судової реформи, яку не поспішають проводити влада і особисто президент.

Потрібні системні рішення і суд присяжних в таких справах - тільки виправить ситуацію. Суд присяжних був би чудовою альтернативою.

Але поки цього немає, перетворювати судове засідання в розбирання банди гопників - це дискредитація нашої держави".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ