Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ВРУ готує зміни до Земельний кодексу - чиновники зможуть гендлюватимуть землею на ліво і на право

Якщо ВРУ прийме запропоновані зміни до Земельного кодексу, то Україна повернеться до феодально-кріпосної системи, а українці вже не будуть господарями на своїй землі. Чиновники місцевих державних адміністрацій стануть дрібними удільними князьками, котрі гендлюватимуть землею без будь-якого контролю громади, - так вважає депутат Львівської обласної ради від НРУ Андрій Корнат. Про це повідомила прес-служба ЛКО НРУ.

Зокрема, сьогодні, 8 лютого, на засіданні президії Львівської обласної ради голова  Львівської  крайової  організації  Народного Руху України,  депутат  облради  Андрій  Корнат  заявив  про небезпеку, яка виникне,  якщо Верховна Рада України проголосує за зміни до Земельного кодексу.  Він зазначив, що ВРУ має розглянути такий законопроект, згідно з яким, органи місцевого самоврядування втратять право розпоряджатись землями в межах населених  пунктів,  а  натомість всі рішення прийматимуть лише органи виконавчої  влади.  Тобто, чиновники місцевих державних адміністрацій, призначені  центральною  владою,  стануть, по суті, дрібними удільними князьками,   котрі   гендлюватимуть  землею  без  будь-якого  контролю громади.  Якщо  ВРУ  прийме  зміни  до  Земельного кодексу, то Україна повернеться  до  феодально-кріпосної системи, а українці вже не будуть
господарями на своїй землі.

У  своєму  виступі  Андрій  Корнат наголосив: “Влада, готуючи продаж з молотка  земель  сільськогосподарського  призначення, планує остаточно закріпити  за собою монопольне право розпоряджатися останнім капіталом країни.  Виконуючи   доручення   Януковича,  сьогодні  на  погодженні перебуває  законопроект,  що  повинен  відібрати  у  міст, сіл і селищ повноваження закріплені Конституцією, Європейською хартією про місцеве самоврядування  та  низкою  інших законів. У разі його схвалення право розпорядження  вільним  землями  в межах населених пунктів від органів місцевого  самоврядування  перейдуть до відповідних органів виконавчої влади.  Доля земель, від яких сьогодні залежить розвиток громад , буде близькою до «Межигір’я»”.

Також   депутат   облради  додав:  “У  випадку  прийняття  таких  змін актуальними будуть слова з казки про землі Карабаса-Барабаса”.

З  ініціативи фракції НРУ президія Львівскої обласної ради прийняла за основу  проект  рішення  щодо цієї проблеми. За рішення і звернення до центральної   влади   депутати   голосуватимуть  на  найближчій  сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ