Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ВРУ напартачила: доходи від депозитів можуть одночасно справлятися за двома ставками: 15% і 20%

Парламент повинен виправити законодавчу колізію щодо оподаткування доходів від депозитів. Про це в інтерв’ю журналістам у середу заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка. Повідомила прес-служба депутата.

За його словами, ця колізія виникла після внесення поправок у Податковий Кодекс. «Це результат того поспіху, з яким Уряд протиснув величезний пакет законів в останні дні минулого року. Такого допускати більше не можна. Однією статтею підвищили податок на доходи з депозитів до 20%, та залишили в іншій статті Кодексу 15%», - сказав Сергій Рибалка.

За його словами, про цю проблему відомо у профільному комітеті з питань податків, і вона буде врегульована.

Представник фракції Радикальної партії Сергій Рибалка заявив, що незважаючи на підтримку коаліцією урядового законопроекту, включаючи ініціативу щодо підвищення цього податку, він особисто виступав і виступає проти неї. «За рік банківська система втратила третину ресурсів. Аби уникнути серйозних ризиків ми повинні усіма засобами залучати гроші у банки. Стабільність банківської системи – одна з базових умов виходу з кризи усієї економіки. На це мають бути спрямовані зусилля Уряду, НБУ та парламенту», - заявив Сергій Рибалка.

Він повідомив, що відповідно до пп.167.5.1 Закону №71-VІІІ від 28 грудня 2014 року "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законів України", ставка оподаткування пасивних доходів фізосіб встановлена на рівні 20%. У той же час, згідно пп.170.4.1 та абзацу першого п.167.1 Податкового кодексу, ставка цього податку залишилася на рівні 15%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ