Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всеукраїнський національний портал з усиновлення вже допоміг знайти родину понад 250 дітям

За чотири місяці діяльності Всеукраїнського національного порталу з усиновлення нову родину вже знайшли 253-є дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомила прес-служба Мінсім’ї.

Всеукраїнський національний портал з усиновлення http://sirotstvy.net/, що є спільним проектом Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України", Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту і Всеукраїнської громадської організації «Магнолія», стартував на початку грудня 2009 року.

Формувати у кандидатів в усиновлювачі об’єктивні уявлення про дітей, які на них очікують, скоротити період, протягом якого дитина не має сім’ї, та термін пошуку родиною дитини для усиновлення – таку мету ставили перед собою організатори проекту.

?Портал надає людям, які бажають усиновити дитину, інформацію про дітей, які перебувають на офіційному обліку на усиновлення, - вік, ім'я дитини, регіон, де вона проживає, низку світлин та відео-ролик. На Інтернет-ресурсі зібрана необхідна нормативно-правова база, яка регулює зазначену сферу, методична література, новини. Також тут містяться історії з життя родин, які усиновили дітей, форум для батьків, на якому можна обговорити питання і проблеми, які їх хвилюють, поділитися досвідом чи корисною інформацією.

Кожен, кого зацікавила інформація на порталі, може зателефонувати на безкоштовну телефонну лінію:? 0 (800) 50-14-14 та отримати консультацію у фахівців.

Нагадуємо, протягом 2009 року громадяни України всиновили 2381 дитину, у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу влаштовано 1895 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ