Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Всеукраїнський страйк і недовіра Верховній Раді – ультиматум підприємців

«Правляча еліта сьогодні забула, що джерелом влади згідно з Конституцією України є народ. Влада ж – це наймані працівники, а якщо наймані працівники так себе поводять, то їх треба звільнити». Про це сьогодні, 17 листопада, прес-конференція у Львові заявив голова Асамблеї організацій малого та середнього бізнесу, координатор Альянсу «За чесні податки!» Ігор Гурняк.

«Мітинг у Києві та піша хода підприємців була організована об’єднанням «За чесні податки». Вчора в столиці зібралося більше як 60 тисяч підприємців та представників профспілок, це вчителі, лікарі, шахтарі та навіть об’єднання ветеранів. Це був справжній прояв єдності. Досягнута критична точка, маса незадоволених владою людей вийшли на вулиці великих та малих міст України, але на нас і далі не звертають уваги», - переконаний Ігор Гурняк.

Ігор Гурняк переконаний, що сумнівів у тому, що Кодекс буде прийнятий немає . Підприємці обіцяють, що вимагатимуть від президента використати право вето, якщо він не відреагує, то вони звертатимуться до суду і відстоюватимуть свої інтереси там.

Він продовжив: «Коли ми підійшли до Верховної Ради виявилося, що ті трохи більше як 100 депутатів в сесійні залі виконують чисто технічну функцію – бігають по залі та голосують для того, щоб була більшість. Таким чином народні обранці вчора знехтували нашим волевиявленням».

«Ми розпочнемо збір підписів, щоб оголосити Верховній Раді недовіру. Бачимо, що ситуація втрачає економічну складову і набуває складову політичну. Ми також обіцяємо, що застосуємо податковий страйк по всій країні», - заявив Ігор Гурняк.

Він також сказав, що податковий страйк розпочнеться несподівано, щоб влада не змогла до цього підготуватися. Він наголосив, що участь у страйку є добровільною, і всі ці акції протесту є абсолютно аполітичними: «Ми хочемо, щоб ця аполітичність зберіглася й надалі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ