Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Встановити, хто і за скільки купив землю у Винниках, вже неможливо – Теодор Гудзяк

95% рішень Винниківської міської ради попереднього скликання пов’язані з розподілом винниківських земель – їх продажем чи переданням у довгострокове користування. Повідомив сьогодні, 24 травня, під час прес-конференції міський голова Винник Теодор Гудзяк. «Була розроблена ціла схема, згідно з якою землю громади продавали, до бюджету потрапляли копійки, а потім цю землю дрібнили на менші ділянки і перепродували київським і навіть московським фірмам. Тому тепер фактично неможливо встановити, хто купив землю і за скільки», – сказав Теодор Гудзяк.
Цікаво, що номеру газети «Винниківський вісник», у якому було надруковано оголошення про тендер на купівлю землі, немає навіть у редакції цього видання. Газетні кіоски того тижня замість «Винниківського вісника» отримали квитанції, де було зазначено, що всі примірники газети викуплено. У підшивці ж редакції, яку продемонстрував журналістам новообраний міський голова, зберігається лише копія того номеру.
Нова влада Винник стверджує, що більшість земельних ділянок було продано незаконно, проте має сумнів, що їх вдасться повернути у власність громади: «Щодо ділянок, проданих колишньою владою цього року, то шанси великі, оскільки в більшості випадків ще не оформлено всіх документів, що ж до решти землі – то навряд чи її можна повернути, оскільки ділянки вже перепродано по кілька разів», – зазначив Теодор Гудзяк. Він також додав, що наразі міська влада ще ознайомлюється з матеріалами та документами своїх попередників, тому ще не володіє всім обсягом інформації.
Згідно з відомостями, які має Теодор Гудзяк, громаді Винник належить близько 30 гектарів землі, за останні три роки було приватизовано понад 20 гектарів, 5 з них – вже у 2006 році.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ