Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вступ-2019: абітурієнти зареєстрували 120 тисяч е-кабінетів

За перший тиждень вступної кампанії 2019 року абітурієнтами створено 120 тисяч електронних кабінетів, що складає понад 70% від очікуваної кількості електронних кабінетів.

Про це повідомило видання Освіта.ua.

Загалом цього року очікується створення близько 160 тисяч електронних кабінетів за допомогою яких з 10 липня вступники зможуть подавати електронні заяви до вишів.

«Я хочу підкреслити: 10 липня почнеться прийом заяв, однак можливість створення електронних кабінетів буде відкрита й надалі, вона нікуди не зникне. Цього року створювати електронні кабінети можна буде аж до 30 серпня. Але зверніть увагу: прийом заяв на бакалавра та наскрізного магістра триватиме до 22 липня для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО чи творчими конкурсами, складеними з 1 до 10 липня. До 16 липня – для тих, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів чи творчих конкурсів», – зазначив гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

На гарячі лінії МОН та Державного підприємства «Інфоресурс», що адмініструє Єдину державну базу з питань освіти та роботу електронних кабінетів, за перший тиждень реєстрації кабінетів надійшло майже 7,5 тис. дзвінків від вступників та їхніх батьків.

Найчастіше питання вступників стосуються реєстрації електронних кабінетів, термінів вступної кампанії, роз’яснення щодо пільг, видачі документів про освіту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ