Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вступні іспити до всіх військових ВНЗ України відбуватимуться на Яворівському полігоні

З 1 липня на Яворівському полігоні відбуватиметься прийом абітурієнтів на навчання до всіх вищих військових навчальних закладів та до військових підрозділів ВНЗ України. Повідомив «Гал-info» керівник прес-центру ЗОК підполковник Олександр Поронюк. Збори триватимуть два тижні. На цей час на полігоні буде запроваджено перепускний режим: абітурієнти зможуть потрапити туди лише за екзаменаційними картками. Очікується, що поборотися за право здобути військову професію на Яворівський полігон приїдуть орієнтовно 1300-1400 молодих людей з усієї України. Студентами ж з них стати пощастить лише 900.
На час вступних іспитів на полігоні буде розгорнуто 21 польовий клас та 31 аудиторію. Медичний огляд абітурієнтів здійснюватимуть 4 медичні бригади. Харчуватимуться охочі вступити до військових ВНЗ у чотирьох їдальнях полігону, щоправда за власний кошт.
«Такі збори дозволять відібрати найбільш придатних абітурієнтів, які справді хочуть стати військовослужбовцями. Одна справа, коли прийом до військових ВНЗ відбувається у звичайних умовах студентських аудиторій, і зовсім інша – коли юнакам доведеться пожити в польових умовах і скуштувати солдатського хліба», – сказав «Гал-info» Олександр Поронюк.
Такий захід відбувається на підставі спільного Наказу міністра оборони та міністра освіти і науки України щодо зовнішнього оцінювання загальноосвітнього рівня та професійної придатності для проходження військової служби у Збройних Силах України кандидатів на навчання у військових ВНЗ та у військові підрозділи ВНЗ на 2006 рік. Відповідальним за організацією наказом командувача військ ЗОКу генерал-лейтенанта Михайла Куцина призначено полковника Володимира Цегельника.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ