Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вступники вже зареєстрували понад 100 тисяч е-кабінетів

За перший тиждень реєстрації електронних кабінетів вступники створили понад 100 тисяч кабінетів. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки, - Освіта.ua.

За інформацією відомства, це близько 60% від тієї кількості, яка очікується під час проведення цьогорічної вступної кампанії.

Як відомо, реєстрація електронних кабінетів триватиме до 25 липня, а подавати заяви до вишівчерез них можна буде з 12 липня до 26 липня.

На гарячі лінії МОН та Державного підприємства «Інфоресурс» за перший тиждень надійшло майже 15 тисяч звернень.

Разом з тим, на адреси [email protected] та [email protected] надійшло понад 32 тисяч електронних звернень від вступників.

У Міносвіти зазначають, що найчастіше вступники звертаються щодо реєстрації кабінетів. Найпоширеніші помилки наразі – неправильне зазначення адреси електронної пошти під час створення кабінету та введення кілька разів неправильного паролю під час входу в кабінет і його подальше блокування.

За допомогою також часто звертаються вступники, які вступають до коледжів після 9-го класу, але вчасно не оформили паспорт.

За словами генерального директора директорату вищої освіти МОН Олега Шарова, відомство було вимушено надати близько 400 дозволів на прийом документів за свідоцтвом про народження і ще певна кількість звернень чекає на розгляд.

«Я хочу підкреслити, що це оперативне рішення, й до моменту зарахування такі вступники мають обов’язково надати до приймальної комісії паспорт», – зазначив Шаров.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ