Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вугільні шахти Львівщини – стратегічні для енергетики області, їх не можна приватизувати – Микола Бродер

„Передача вугільних шахт Львівщини в приватні руки є недоцільною, оскільки вони є стратегічно важливими для енергетики області”, – зазначив „Гал-info” помічник генерального директора ДП „Львіввугілля” Микола Бродер.
„На сьогодні приватизація вугільних шахт Львівщини є недоцільною, оскільки зараз вони не готові для такої передачі. Львівське вугілля використовується для енергетичного комплексу, зокрема Добротвірської ТЕЦ, тому стратегічно важливо, щоб вони були державні, до того ж вони непривабливі для інвесторів. Інша річ – донецькі вугільні шахти, де видобувають коксове вугілля, яке містить метал і може зацікавити металургійні заводи”, – розповів Микола Бродер.
Нагадаємо, на прес-конференції у Донецьку Президент України Віктор Ющенко висловив своє схвалення передачі вугільних шахт у приватну власність. Він також зазначив, що в умовах нового енергетичного ринку Україні доведеться зробити серйозну переорієнтацію на використання енергетичного вугілля власного виробництва, якщо врахувати лібералізацію ціни на нафту, на газ, то при такій економіці вугільна галузь є перспективною й економічною. На думку Президента, усі шахти повинні мати статус юридичної особи з тим, щоб економіка вугільної галузі стала прозорою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ