Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Вуличні кошаки" - нова програма від Оксани Кошак

Сьогодні, відбувся брифінг з питань підрахунку кількості вуличних котів. На території України вперше цим займається саме ЛКП "Лев". Про методи та ідею створення, далі.

"Станом на сьогодні жоден маніципулітет, жодне місто не знайшло методики за якою можна було б підрахувати та дізнатися скільки котів проживає в тому чи іншому місці. Ми будемо першими, хто займеться цією справою. Ми завжди говоримо, що є проблема – у Львові багато вуличних котів. Але не знаючи їх кількості ми не розуміємо масштаби, не розуміємо масштаби – не можемо говорити що проблема справді існує" — повідомила Оксана Кошак, директор ЛКП "Лев".

Питання самого підрахунку буде розв’язане інноваційним методом, а саме мобільним додатком для підрахунку кошаків. Запроваджено систему волонтер-опікун, яка працюватиме наступним чином. Місто розділене на сектори на яких буде розташовано опікуна та його помічника. Волонтер займається обробкою та відправкою даних про котів, що знаходяться на секторі. Опікун - людина старшого віку, з інноваційними технологіями ознайомлена менше, ніж молоде покоління. Проте, інформацію про стать, вік, кличку, хвороби і т.д. знає тільки він. Таким чином відбуватиметься тандемна робота.

Опікунам, які долучаться до підрахунку безпритульних котів у своєму секторі, обіцяють подарувати ящик корму для свої улюбленців. Метою цього проекту є зниження ризику для людей та покращення умов життя чотирилапих.

Підрахунок котів проводитиметься з 26-го до 30-го червня включно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ