Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вулицю Наукову у Львові ремонтуватимуть за новою методикою

Вулицю Наукову ремонтуватимуть за новою методикою - повідомив під час прес-конференції в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець. Ремонт дороги на відрізку від вул. Кульпарківської до вул. Тролейбусної розпочався 13 листопада і має закінчитися 14 грудня. Ремонтуватимуть дорогу новим способом - гарячий ресайклінг. Ця система дозволяє виконувати роботи вдвічі швидше та якісніше. Зокрема гарантійний термін такого дорожнього покриття -- 5 років. Старе покриття повністю не зніматимуть, а використовуватимуть як основу для нового.

Реконструюватимуть дорогу в два етапи. На першому етапі мають відремонтувати дорожнє покриття від вул. Кульпарківської до вул. Тролейбусної довжиною 1,6 км. На ці роботи з місткого бюджету виділили 10,3 млн. гривень. Другий етап робіт включає облаштування тротуарів, заміну комунікацій та ремонт під’їзних доріг до житлових районів. Ці роботи заплановані вже на наступний рік.

Вулицю ремонтуватимуть частинами, не перекриваючи рух повністю. Зараз закрита одна смуга, а на іншій організовано двосторонній рух. На ділянці задіяно близько 10 одиниць техніки та 70 робітників. Більшість ремонтників - поляки. „Така система застосовується в Україні вперше. Спільно з польськими колегами ми освоюємо нову методику, яку плануємо використовувати і надалі” - розповів директор фірми „Балтом-Україна” Михайло Козак.

За такою ж системою робитимуть основні дороги наступного року. „Це дорожча методика, але вона досить давно застосовується в Європі і показала себе дуже позитивно” - розповів в. о. департаменту житлового господарства та інфраструктури Юрій Голець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ