Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Введення електронної системи адміністрування ПДВ принесе багато позитивів – Віталій Хилюк

Крім прийняття податкового кодексу, в якому будуть чітко прописані взаємовідносини між платником податків та податковим органом, необхідно також ввести електронну систему адміністрування ПДВ – про це заявив під час „круглого столу” „Правовий захист платників податків в Україні” начальник ДПА у Львівській області Віталій Хилюк.
За словами Хилюка, введення електронної системи адміністрування ПДВ дозволить зменшити як витрати, так і час на проведення перевірок, дозволить контролюючим органам займатися конкретно виявленням недобросовісних платників податків. Зі слів Хилюка, за рік було виявлено 13 організованих груп, у які входило 200 підприємств, які ухилялися від сплати податків та займалися фіктивним відшкодуванням ПДВ.
Водночас, говорить Хилюк, необхідно покращити співпрацю платників податків з ДПА: „Ми активно співпрацюємо з громадською радою при ДПА, підприємці діляться з нами своїми проблемами і ми спільно намагаємось знайти шляхи вирішення проблем. Наприклад, є проблема в деяких великих платників податків у їхніх економічних службах, і ми направляємо до них спеціалістів, які проводять з ними навчання і пояснюють податкове законодавство”.
Серед найбільших платників податків області Хилюк назвав Львівську залізницю, ВАТ НПК „Галичина”, ВАТ „Львівський лікеро-горілчаний завод”, мобільні оператори UMS та „Київ-Стар”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ