Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В'ятрович розповів, як назвати столичний аеропорт

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович підтримує надання столичному аеропорту "Бориспіль" імені Івана Мазепи.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Тут я за Івана Мазепу. Бо тут має бути ім'я, яке промовляє не тільки до українців, а й до світу. А Мазепа не лише один з найцікавіших військово-політичних діячів в історії України, але є одним з героїв західноєвропейської літератури. Тому це прізвище більш впізнаване", - сказав він.

За його словами, "надавання чомусь імен є ознакою психологічного утвердження в якості господаря".

"Адже українці, до прикладу, протягом сотні років не могли називати самостійно за своїм бажанням населений пункт. Крім цього, це нормальна світова традиція — більшість світових аеропортів має назви діячів політики чи культури. Це певний маркер, який показує, що є важливим для цього народу", - сказав він.

Як відомо, обговорення питання перейменування ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" відбудеться у вересні поточного року.

Аеропорт пропонують назвати іменем Казимира Малевича, Ігоря Сікорського, Олега Антонова, Павла Чубинського, Івана Мазепи, або не присвоювати летовищу нового імені. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ