Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Виборів у березні не буде, – у ЦВК не оголосили про початок виборчої кампанії

Центральна виборча комісія відмовилася оголосити про початок 27 листопада виборчого процесу з виборів Верховної Ради для їх проведення 27 березня 2011 року. За ухвалення відповідного проекту постанови проголосували 4 з 11 присутніх членів комісії (при цьому 7 членів комісії утрималися), повідомляють "Українські новини".

Пропозицію оголосити про початок виборчої кампанії виніс заступник голови ЦВК Андрій Магера, який головував на засіданні.

Відповідно до закону про вибори депутатів Верховної Ради, ЦВК повідомляє про початок виборчого процесу з виборів парламенту не пізніше, ніж за 125 днів до дня виборів.

Відповідно до Конституції, чергові вибори Ради проходять в останню неділю березня 4-го року повноважень парламенту.

Останні вибори парламенту відбулися 30 вересня 2007 року.

Як відомо, 18 листопада Конституційний Суд визнав таким, що відповідає Конституції, законопроект №7265 про внесення змін до Конституції, яким пропонується закріпити, що чергові вибори парламенту проводяться в останню неділю жовтня 2012 року.

19 листопада Верховна Рада попередньо схвалила його 305 голосами

Опозиційні партії вважають, що наступні вибори Ради мають пройти 27 березня 2011 року.

Нагадаємо також, що фракція БЮТ казала, що буде оскаржувати в суді бездіяльність ЦВК, якщо та відмовиться 22 листопада оголосити початок передвиборчої кампанії.

Українські новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ