Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Вибори-2012 – найбрудніші в історії України, - член ЦВК

Нинішні парламентські вибори є найбруднішими в історії незалежної України, заявляє заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна.

Зокрема, за її словами, якщо день голосування виявився відносно спокійним, то підрахунок результатів «наразі вступив у дуже погану фазу».

Заступник голови ЦВК вважає, що в низці мажоритарних округів вже зараз можна констатувати, що результати голосування в них не просто перебувають під сумнівом, а свідчать про фальсифікації.

«Підсумки голосування встановлюються не тільки фізичною силою, сльозоточивим газом і адміністративним тиском. Сьогодні є багато округів, які, на жаль, будуть вписані дуже брудним чорнилом в історію незалежної України», – заявила вона.

Усенко-Чорна зауважила, що в низці округів зафіксували невідповідність даних, введених в інформаційно-аналітичну систему «Вибори», з даними в оригіналах протоколів виборчих комісій.

«Зокрема, 14 окружних виборчих комісій досі не надали до ЦВК повних даних, навіть через електронну інформаційно-аналітичну систему «Вибори», – сказала Усенко-Чорна.

Сьогодні Центральна виборча комісія продовжила приймати паперові протоколи від окружних виборчих комісій. Станом на третю годину дня 1 листопада ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками вже від 63 з 225 окружних виборчих комісій, створених для проведення виборів народних депутатів.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ